Het Deventer Ziekenhuis schreef een fotowedstrijd uit met als thema ‘Sallandse vitaliteit’.  De winnende foto’s zouden komen te hangen in de spreek- en behandelkamers van het ziekenhuis. Ik wilde meedoen en een hoogbejaard vitaal model de hoofdrol  geven. Een vriendin tipte me over een hoogbejaarde collega die wel model wilde staan. Ik geloofde mijn oren niet, een hoogbejaarde collega? Waarop ze zei: ‘Ja, onze Johan is boven de 90 en hij werkt nog 40 uur als vrijwilliger in het verzorgingstehuis’.
Toen Johan mij vroeg waarvoor de foto zou dienen zei ik ‘je komt mogelijk aan de muur te hangen in het Deventer Ziekenhuis’. Daarop antwoordde hij adrem ‘ik kom er liever te liggen met een mooie zuster naast me’.
Johan had zich goed voorbereid op zijn fotoshoot. In zijn auto had hij diverse kledingstukken keurig opgehangen. Ik had een alpinopet meegenomen en ik vroeg hem of ik die op zijn witte haartjes mocht zetten. ‘Jij bent de vakfotograaf, jij mag vandaag alles met me doen’ grapte hij.
Inmiddels hangt Johan aan de muur in het Deventer Ziekenhuis. Op de foto is hij aan het klootschieten met een kerstbal waarvoor hij zijn rollator (zoals gewoonlijk) graag aan de kant heeft geschoven.
Over 10 jaar mag ik de foto ophalen bij het Deventer Ziekenhuis. Hoe mooi zal het zijn als ik dan vervolgens nog bij Johan kan aanbellen…

3 Comments

    • Dankjewel Anita! Johan is in alle opzichten een heel bijzonder man en een fantastisch model. Hij staat ook onder Portret op mijn site…

  • Door jouw speelse manier en enthousiasme heb jij Johan de dag van zijn leven bezorgd.
    Op de foto is zelfs de twinkeling in zijn ogen duidelijk te zien.
    De resultaten mogen er zeker zijn.
    Complimenten Berly!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *