Voor een event van Uitgeverij Wolters Kluwer was men op zoek naar een vakfotograaf. Berly, wil jij dat niet doen? Er is alleen één maar. Als jij ja zegt, dan zeg je ook ja tegen het maken van een groepsfoto van minimaal 150 personen. En je hebt er 10 minuten voor want dat is de tijd die de spreker van de avond, André Kuipers, beschikbaar heeft. En André moet ook op die foto komen.
Nou, daar heb ik wel even wakker van gelegen!
De avond was georganiseerd tijdens het Amsterdam Light Festival en startte met een boottocht door de Amsterdamse grachten. Ik wrong me op de boten in alle bochten om zowel de genodigden binnen als het lichtspektakel buiten stralend vast te leggen. Toen ik met mijn hoofd uit het dakraam hing en ik het dak als een statief liet werken, gebeurde het (bijna). De schipper schreeuwde en in een flits besefte ik dat ik moest duiken. Mijn hoofd sloeg net niet tegen de rand van de brug.
En de groepsfoto? Vanaf een balkon in een concertzaal wist ik de aandacht van André Kuipers en meer dan 150 anderen te vangen.
Een avond vol geluk! Ik kon weer rustig slapen.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *