Berly, zou jij misschien profielfoto’s van mij en van mijn collega’s van Opleidingen willen maken? Wij willen zakelijke foto’s hebben voor onze website. Op dat verzoek van een lieve collega kon ik natuurlijk alleen maar ja zeggen!
Ik besloot mijn studio op te bouwen in een leegstaande kamer in een donkere verlaten gang van de uitgeverij. En toen was het hek van de dam. Tussen zakelijke meetings door portretteerde ik niet alleen collega’s, maar ook oud-collega’s en familieleden van collega’s. Stropdassen gingen af, jasjes aan en uit, sjaaltjes werden zwierig gedrapeerd en zakelijke, zwoele én schalkse blikken werden geoefend. Make-up en haarborstels slingerden rond in dit schemerige maar zeer plezierige kantoor.
En hoe bijzonder was het ‘zakelijk portret’ van twee in blijde verwachting zijnde collega’s! Hun kindje zal later kunnen zien hoe zijn ouders op de werkvloer straalden over hun aanstaande babygeluk.

2 Comments

  • Het bleef inderdaad niet onopgemerkt bij de collega’s dat er een fotostudio was ingericht.
    Ik hoorde vele enthousiaste reacties en bewonderde van een aantal collega’s mooie profielfoto’s. Ik wist dat ik eigenlijk ook een goede foto nodig had, maar twijfelde zo, ik heb al de pest in als ik een pasfoto moet laten maken, nooit zijn ze zoals je ze zelf verwacht. Collega’s die helemaal blij waren met hun eigen foto spoorden mij aan, doe het toch, de foto’s die Berly maakt zijn super mooi. Ik draalde en draalde, tot op de allerlaatste dag dat de kantoorruimte als studio fungeerde, en toen besloot ik om het toch te doen. Gelukkig was er nog een collega die het maar uitgesteld had en we gingen met z’n tweeën naar de studio. En wat bleek mijn vrees ongegrond, ik werd zo op mijn gemak gesteld en kreeg veel goede tips en aanwijzingen, bijv. hoe je het beste kunt gaan staan, hoe je een ontspannen houding kunt aannemen en hoe je moet kijken. Er werd ook veel gelachen. En voordat ik het wist werden er super mooie foto’s geschoten. Berly dankzij jou professionele optreden weer een angst overwonnen en een mooie foto rijker!

  • Dankjewel Wilma! Je beschrijft heel mooi mijn usp :-)
    Het was zo leuk jou en Eelco te fotograferen. En de manier waarop Eelco jou liet glimlachen zorgde mede voor het mooie resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *